Dementie of een handicap hebben veel impact op de behoeften van mensen. Hoe biedt u de bewoners van uw woonvoorziening of zorginstelling dan toch een fijne omgeving, waar zij comfortabel hun tijd kunnen doorbrengen? Maak kennis met de belevingstuinen van Revidus.
Maak kennis met de belevingstuinen van Revidus

Een belevingstuin voor dementie is bevorderlijk voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid
 
Wat is een belevingstuin? Stel u voor: een buitenruimte, specifiek ingericht om uw bewoners met dementie of een handicap een prettige en ontspannende ervaring in de buitenlucht te bieden. Een tuin die met de juiste geuren, kleuren, materialen en beweging uw bewoners op een positieve manier prikkelt en activeert. Een heerlijke plek om met visite of medebewoners een rondje te lopen of lekker in de zon of schaduw te zitten.Het is algemeen bekend dat regelmatige beweging de ontwikkeling van dementie remt. Zelfs een korte wandeling per dag, helpt veel ouderen om hun lichaam en geest sterk te houden. Dat wilt u natuurlijk aanmoedigen door dit zo toegankelijk mogelijk te maken. Een belevingstuin voor dementie van Revidus is er speciaal voor ingericht om uw bewoners ook op hogere leeftijd te laten bewegen en gezond te blijven.

Een belevingstuin voor gehandicapten is altijd veilig en makkelijk te navigeren


Een belevingstuin voor gehandicapten van Revidus biedt uw bewoners meer dan alleen een mooi ingerichte omgeving. Onze belevingstuinen zijn namelijk ook zeer veilig en makkelijk te navigeren. De bewoner wandelt over een duidelijk aangegeven pad zonder drempels of struikelgevaar. Door middel van slimme domotica openen de deuren automatisch, en kan de bewoner moeiteloos de tuin betreden en verlaten zonder assistentie.

Ook met de beplanting houden wij rekening. Een belevingstuin voor gehandicapten van Revidus bevat geen giftige of andere gevaarlijke planten. U hoeft zich nooit zorgen te maken dat een bewoner met een plant of bloem in contact komt die een vervelende reactie veroorzaakt. Dit ontzorgen wij voor u.
 


Laat uw belevingstuin aanleggen door Revidus


Wij begeleiden u naar het mooiste plan voor uw buitenruimte; van de creatieve fase en de eerste schets, tot de technische uitwerking en realisatie. We schakelen moeiteloos met uitvoerende partijen en zorgen voor een vlotte samenwerking waar u positief op terugkijkt.


Heeft u ook plannen voor het realiseren van een belevingstuin?
Bel 078-3036816 of mail naar info@revidus.nl